Από το 2011, όταν και μπήκε το πρώτο «λιθαράκι» στο Found.ation, μεγαλώσαμε, εξελιχθήκαμε και αλλάξαμε πολύ. Αν κάτι έμεινε το ίδιο, είναι η θέση μας, που βρίσκεται πάντα δίπλα στις startups. Ολοκληρώνοντας το πρώτο μας πρόγραμμα acceleration σε συνεργασία με το EIT Digital, αισθανόμαστε ότι εξελιχθήκαμε λίγο ακόμη, μαζί με τις ομάδες μας.

Το ARISE Europe Venture Program που ανέλαβε να υλοποιήσει το Found.ation για την περιοχή των ανατολικών Βαλκανίων, είναι ένα από τα μόλις δύο ευρωπαϊκά προγράμματα επιτάχυνσης τεχνολογικών επιχειρήσεων που διεξάγει το EIT Digital για πρώτη φορά φέτος. Ως στρατηγικός συνεργάτης του παραρτήματος αυτού του Ευρωπαϊκού Κέντρου Καινοτομίας και Τεχνολογίας, είμαστε πολύ υπερήφανοι που συμμετέχουμε στη διαμόρφωσή του και θέτουμε τις βάσεις για να επαναληφθεί και τις επόμενες χρονιές.

Επιλέξαμε οκτώ ομάδες από την Ελλάδα, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, οι οποίες ήρθαν με όρεξη να δημιουργήσουν από την αρχή την εταιρεία και το προϊόν τους και μέσα σε ένα διάστημα μόλις δύο μηνών απέδειξαν πόσα μπορούν να επιτευχθούν όταν θέτεις στόχους και δουλεύεις με ενθουσιασμό.

Την Τρίτη 10 Ιουλίου, οι ομάδες αυτές θα παρουσιάσουν την πρόοδο που έκαναν μέσα από το πρόγραμμα accelerator του ARISE Europe, κάνοντάς μας υπερήφανους. Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε το τελικό τους pitching, το οποίο θα τους εξασφαλίσει το τελικό βραβείο των €15.000 για να ξεκινήσουν την επιχείρησή τους και να ανέβουν περισσότερο προετοιμασμένοι το πρώτο σκαλοπάτι για την αγορά.

Οι οκτώ ομάδες, με τις οποίες είχαμε την ευκαιρία να δεθούμε τόσο μέσα από ένα πλούσιο, διήμερο bootcamp που διοργανώσαμε, αλλά και 5 εβδομάδες στενής συμβουλευτικής υποστήριξης, είναι οι εξής:

Bagsquad – ένα curated fashion marketplace για designer bags.

EasyDoc – μια πλατφόρμα που βοηθά τους ασθενείς να αναζητήσουν και να κλείσουν ραντεβού με έναν γιατρό, με λίγα μόνο κλικ.

Eliminatore – Μια φιλική προς το περιβάλλον λύση καθαρισμού άλγης για δίχτυα ιχθυοκαλλιεργειών.

Embiots – Μια end-to-end IoT λύση για την παρακολούθηση της χρήσης, της τοποθεσίας και της κατάστασης επαγγελματικών ηλεκτρικών εργαλείων.

HireFlows – Μια πλατφόρμα εύρεσης προσωπικού για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, που κάνει χρήση πρωτοποριακών αλγόριθμων αναζήτησης.

Orderstate – Μια υπηρεσία cloud για εξαιρετικό έλεγχο της εφοδιαστικής αλυσίδας των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.

Quarioo – Ένα ολοκληρωμένο σύστημα παρακολούθησης της ποιότητας του αέρα και της ενεργειακής διαχείρισης κτηρίων

Scoop – Ένας μοντέρνος μηχανισμός επιβράβευσης πελατών για μικρές επιχειρήσεις, μέσω κοινωνικών δικτύων.

Ελάτε μαζί μας στις 10 Ιουλίου, στις 17:00, στο The HUB Events, για να παρακολουθήσετε από κοντά τα pitches τους και να ενθαρρύνετε τις προσπάθειές τους. Μαζί τους, εξελισσόμαστε και επιταχύνουμε κι εμείς!