Το Athens Mini Maker Faire επιστρέφει στις 6 & 7 Μαΐου 2017, στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου. Πρόκειται για το σπουδαιότερο festival για την καινοτομία, την πρωτοτυπία, την τεχνολογία, την εκπαίδευση, την επιστήμη, την εφευρετικότητα, τη χειροτεχνία και τη μηχανική που εντυπωσιάζει το κοινό σε όλον τον κόσμο.

Οι μικροί και μεγάλοι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα διαδραστικά εκθέματα/projects  που έχουν δημιουργηθεί από ιδιώτες και επαγγελματίες και να συμμετέχουν σε workshops, ομιλίες, performances και διαδραστικά παιχνίδια. Θα παρουσιαστούν εντυπωσιακές κατασκευές, πατέντες και ευρεσιτεχνίες που έχουν δημιουργηθεί με σκοπό να δώσουν λύσεις  στα προβλήματα της καθημερινότητας και να δείξουν το δρόμο για το μέλλον!

Οι makers θα δείξουν εντυπωσιακές κατασκευές όπως χειροποίητα robots, drones και wearables, με χρήση των τεχνολογιών Arduino & Raspberry Pi, 3d printing και Internet of things. Οι επισκέπτες θα γνωρίσουν ανθρωπόμορφα robots, αυτοματισμούς σπιτιού και θα πλοηγηθούν στον καινοτόμο τρόπο επικοινωνίας με lazer! Θα βρουν πρωτότυπες κατασκευές όπως το αυθεντικό 3d printed Stradivarius βιολί αλλά και εφαρμογές για την προστασία του περιβάλλοντος όπως το μετεωρολογικό σταθμό από Arduino και τα οικολογικά diy οχήματα.

Και φέτος οι makers στηρίζουν τους παραδοσιακούς τρόπους “making” και  Do-It-Yourself, συνδυάζοντας τους με σύγχρονες τεχνολογίες δείχνοντας στους επισκέπτες χειροποίητα μουσικά όργανα, ξύλινα ποδήλατα και τσάντες, αντικείμενα με χρήση της κεραμικής, της χαρτογλυπτικής, του origami, του μοντελισμού και του food making.

Τα πρώτα workshops ανακοινώθηκαν!

Οι επισκέπτες θα έρθουν σε επαφή με τους παραδοσιακούς τρόπους making, όπως την τεχνική της χειροκίνητης ανάγλυφης εκτύπωσης και της βιβλιοδεσίας, σε ειδικό εργαστήριο της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος. Το making ακολουθεί την τεχνολογία και τα χειροποίητα robots θα πρωταγωνιστήσουν και φέτος. Οι επισκέπτες θα φτιάξουν και θα προγραμματίσουν το δικό τους Arduino Robot και θα μελετήσουν πως λειτουργεί ένα εκκρεμές με άμμο. Ακόμη, θα φτιάξουν ηχεία από χάρτινα πιάτα και χειροποίητο παγωτό σε σακούλα. Πολλά workshops και ομιλίες ετοιμάζονται για να μυήσουν τους επισκέπτες στην έννοια του making!

 

Projects που δημιουργήθηκαν σε σπίτια, αποθήκες, πανεπιστήμια και σχολεία από ανθρώπους με μεράκι και όρεξη θα μας δείξουν πώς οι καινοτόμες ιδέες μπορούν να μεταμορφωθούν σε αντικείμενα με ένα κοινό: την ανάπτυξη της καινοτομίας μέσα από τη δημιουργία! Όλα τα νέα του Athens Mini Maker Faire: www.makerfaireathens.com.

Υποστηρίζεται από το μεγαλύτερο περιοδικό για το making, το περιοδικό MAKE.

Facebook: Athens Mini Maker Faire

Twitter: Athens Mini Maker Faire

Instagram: Athens Mini Maker Faire

 

Athens Mini Maker Faire

6 & 7 Μαΐου 2017

Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου

10.00- 20.00