Κάνε την εγγραφή σου στο καλύτερο hackathon της Νότιας και Ανατολικής Ευρώπης, δημιούργησε  την εφαρμογή που θα κερδίσει

και ταξίδεψε στην Καλιφόρνια για να διεκδικήσεις 100.000 δολάρια και την απόλυτη δόξα.

  • H Aθήνα λαμβάνει για πρώτη φορά μέρος στο BattleHack με σκοπό να αναδειχθεί σε πρωτεύουσα της καινοτομίας, της ανάπτυξης και της τεχνολογικής υπεροχής στην ευρύτερη περιοχή.
  • Η PayPal και η Braintree δίνουν την ευκαιρία στους τοπικούς προγραμματιστές να βοηθήσουν την κοινότητά τους, να επιδείξουν τις ικανότητες και να μοιραστούν τις ιδέες τους, διαγωνιζόμενοι ενάντια στους κορυφαίους hackers της Νοτιο-ανατολικής Ευρώπης.
  • Οι νικητές του κάθε τοπικού διαγωνισμού BattleHack θα ταξιδέψουν στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνιας, για να συμμετάσχουν στον Παγκόσμιο Τελικό του BattleHack (14 & 15 Νοεμβρίου 2015), όπου οι αντίπαλες ομάδες θα διεκδικήσουν το μεγάλο έπαθλο των 100.000 δολαρίων.
  • Το BattleHack Athens θα διεξαχθεί από τις 10 το πρωί το Σάββατο 30 Μαῒου, έως τις 5 το απόγευμα την Κυριακή 31 Μαῒου 2015, στο “The Hub Events”.

Συγκέντρωσε την ομάδα σου και δήλωσε τώρα συμμετοχή στο BattleHack της Αθήνας: https://2015.battlehack.org/ athens

Οι διαγωνιζόμενοι

Η Αθήνα φιλοξενεί την πιο επική σειρά hackathon του κόσμου, το Σαββατοκύριακο 30-31 Μαῒου 2015. ΤοBattleHack Athens προσκαλεί Ευρωπαίους προγραμματιστές, χάκερ, τεχνικούς υπολογιστών και όσους άλλους επιθυμούν να διαγωνιστούν, δημιουργώντας μια εφαρμογή για το κοινό καλό, όπου θα έχει ενσωματωθεί η API (Διεπαφή Προγραμματισμού Εφαρμογών) της PayPal ή αρχεία SDK (Software Development Kit) της Braintree. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως περιορισμός στη θεματολογία τουBattleHack και η συμμετοχή είναι δωρεάν. Οι νικητές και επιλαχόντες των περασμένων ετών έχουν το δικαίωμα να συμμετάσχουν εκ νέου, με την προϋπόθεση όμως να υποβάλουν καινούργιες και μοναδικές εφαρμογές.

Η Αρένα της Μάχης

Προκειμένου οι συμμετέχοντες στο BattleHack να διατηρήσουν την απόλυτη κυριαρχία του παιχνιδιού καθόλη την 24ωρη διάρκεια της διοργάνωσης, θα προσφέρονται γκουρμέ εδέσματα, απολαυστική μπύρα, αλλά και μασάζ. Την πρώτη ημέρα του BattleHack Athens, οι διαγωνιζόμενοι θα δηλώσουν τα ονόματά τους, θα γνωριστούν μεταξύ τους, θα σχηματίσουν ομάδες αναλόγως των δεξιοτήτων τους και θα γνωρίσουν τους κριτές προτού ξεκινήσει ο διαγωνισμός. Κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας, τοhacking θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση και θα κορυφωθεί το μεσημέρι, οπότε και η κριτική επιτροπή θα απονείμει τα βραβεία στις πλέον ξεχωριστές και πρωτοποριακές εφαρμογές.

Η Αψιμαχία

Κάθε αυτόνομη εφαρμογή που θα δημιουργηθεί κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού, θα αξιολογηθεί με βάση την ποιότητα του κώδικά της και την ενσωμάτωση της επιβαλλόμενης AP, και όχι με το κατά πόσο είναι εφικτή η εμπορική της εκμετάλλευση. Η κριτική επιτροπή αποτελείται από διακεκριμένα ονόματα του χώρου, όπως ο John Lunn, Senior Global Director, PayPal/Braintree_Dev., ο George Psistakis,Ιδρυτής των Blendo και Apirise, και ο George Kasselakis, Partner του Openfund, και όλοι τους ανυπομονούν να ανακαλύψουν τα σπουδαιότερα ταλέντα και να ξεκλειδώσουν τις δυνατότητες των προγραμματιστών της περιοχής.

Σε αντίθεση με πολλά άλλα hackathons, το BattleHack δημιουργεί ένα αληθινά απελευθερωμένο περιβάλλον για τους προγραμματιστές, όπου ουδείς προτίθεται να μεροληπτήσει υπέρ των εμπλεκόμενων εταιρειών, ούτε και να επηρεάσει το έργο των developers, με κανέναν τρόπο.

Τα Τρόπαια

Οι νικητές του BattleHack Athens θα κερδίσουν πέλεκεις, αεροπορικά εισιτήρια και διαμονή για τον Παγκόσμιο Τελικό στην Silicon Valley, και βέβαια την ευκαιρία να αντιμετωπίσουν ως “Κορυφαίοι Προγραμματιστές της Ελλάδας” τους νικητές από άλλες τοπικές διοργανώσεις του BattleHack 2015 στην μεγάλη τελική διοργάνωση. Το βραβείο για τον πρώτο επιλαχόντα θα είναι μια κονσόλα XBOX One 500GB και για τον δεύτερο επιλαχόντα ένα κιτ ADAFRUIT ARDX V1.3.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διοργάνωση, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα2015.battlehack.org. Εκεί μπορείτε να βρείτε την αίτηση συμμετοχής, το αναλυτικό πρόγραμμα της διοργάνωσης, πληροφορίες λοιπών συνεργατών, διάφορα βίντεο, καθώς και απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις.

Ο John Lunn, Senior Global Director, PayPal/Braintree_Dev., ανυπομονεί να ξεσκεπάσει μερικά από τα καλύτερα ταλέντα της περιοχής, κινητοποιώντας ταυτόχρονα την τοπική κοινότητα των προγραμματιστών.

«Ταξιδεύουμε σε όλο τον κόσμο και βρίσκουμε μια σειρά από ξεχωριστά hacks και apps που παρείχαν καινοτόμες λύσεις στην τοπική κοινότητα και ανυπομονούμε να δούμε πάλι φέτος τους εγχώριους προγραμματιστές να παρουσιάζουν τις δεξιότητες και την δημιουργικότητά τους.

Σε αντίθεση με πολλά άλλα hackathons, δεν πρόκειται να μεροληπτήσουμε υπέρ των εμπλεκόμενων εταιρειών, ούτε και να επηρεάσουμε το έργο τους, με κανέναν τρόπο. Αξιολογούμε την καθεμία εφαρμογή, με βάση την ποιότητα του κώδικά της και την ενσωμάτωση των δικών μας API. Με το να βοηθάμε τους προγραμματιστές να νομισματοποιήσουν τις ιδέες τους, όχι μόνο διευκολύνουμε την καινοτομία, αλλά παράλληλα στηρίζουμε τις εταιρείες της νέας γενιάς, που διαθέτουν τις δυνατότητες να γίνουν εξίσου ριζοσπαστικές και επιτυχημένες όπως η Uber και η Airbnb’’, αναφέρει ο John Lun

Το BattleHack είναι μια σειρά διεθνών διαγωνισμών hackathon, που οργανώνει η PayPal και ηBraintree. Οι διαγωνιζόμενοι αναλαμβάνουν να λύσουν ένα τοπικό πρόβλημα με κωδικοποίηση. Οι νικητές του πρώτου βραβείου κάθε διαγωνισμού κερδίζουν έναν πέλεκυ ως τρόπαιο, καθώς και τη συμμετοχή στον Παγκόσμιο Τελικό, όπου οι συμμετέχοντες διαγωνίζονται για το μεγάλο έπαθλο των 100.000 χιλιάδων δολαρίων. Οι διαγωνιζόμενοι διατηρούν την κυριότητα των εφαρμογών που δημιούργησαν κατά τους εν λόγω διαγωνισμούς. Οι προηγούμενες δύο διοργανώσεις συγκέντρωσαν συνολικά πάνω από 5.000 συμμετοχές. Οι νικητές των παρελθόντων ετών παρουσίασαν πρωτοποριακές ιδέες που προσέλκυσαν τεράστιο ενδιαφέρον τόσο από τον ιδιωτικό όσο και από τον δημόσιο τομέα.
Η ομάδα Gearbox που κέρδισε το BattleHack του Σίδνεϊ το 2014 δημιούργησε ένα ντουλάπι αποθήκευσης που επιτρέπει στους χρήστες να δανείζονται αθλητικό εξοπλισμό με τη χρήση μιας κινητής εφαρμογής, η οποία βρίσκεται τώρα σε δοκιμαστική φάση από την πόλη του Σίδνεϊ σε μερικά από τα μεγαλύτερα πάρκα της περιοχής.

Η υπηρεσία CleanAgents, η οποία κέρδισε την πρώτη θέση στο BattleHack του Βερολίνου το 2013, είναι μια υπηρεσία καθαριότητας κατ’απαίτηση. Ύστερα από μόλις 11 μήνες, η επιχείρηση των Clean Agentsεπέκτεινε τη δραστηριότητά της σε πάνω από 200 πόλεις σε όλο τον κόσμο και θεωρείται ήδη κορυφαία στην αγορά της Γερμανίας. Σήμερα και ενώ έχουν περάσει λιγότερα από δύο χρόνια από τη δημιουργία της εφαρμογής στο BattleHack, η εταιρία εξαγοράστηκε από την Helpling.